Blog

Veel eten en toch afvallen

Wie wil het nou niet: normaal eten en toch afvallen? En dat zonder de hele dag een knagend hongergevoel te hebben. Dat kan door het volgen van een eiwitdieet.

Want afvallen is voor velen nodig: steeds meer Nederlanders worden zwaarder. Ondanks de vele diëten die er tegenwoordig op de markt zijn en programma’s op tv over afvallen, lukt het niet iedereen om de extra kilo’s kwijt te raken. Mensen eten teveel, te ongezond en bewegen te weinig, met gewichtstoename als gevolg. Voor deze mensen is het eiwitdieet dé manier op om een gezonde en verantwoorde manier gewicht te verliezen.

Te dikke Nederlanders
Hoe werkt het?
Alles draait bij het eiwitdieet om het eten van –het woord zegt het al- veel eiwitten. Dit in combinatie met het eten van weinig koolhydraten en weinig vet, zorgt ervoor dat de stofwisseling verbetert, de opslag van vet vermindert en de spieren behouden blijven. Ook staan eiwitten erom bekend dat ze een verzadigd gevoel geven en zorgen voor veel energie. Het voordeel van dit dieet is dat het geen crashdieet is en ook niet zorgt voor het welbekende jojo-effect.

Vier fases
Als je dit dieet wilt gaan volgen, moet je er rekening mee houden dat het afvallen verloopt in vier fases:

  • In fase 1 eet je alleen speciale eiwitproducten en verse groente. In deze fase val je zeer snel af.
  • In fase 2 eet je speciale eiwitproducten en verse groenten met daarbij ook 1x per dag vlees of vis. In deze fase eet je maximaal 1200 calorieën per dag (minimaal 70 gram eiwitten en maximaal 50 gram koolhydraten).
  • In fase 3 begin je voorzichtig weer met het eten van koolhydraten, in combinatie met speciale eiwitproducten. De meeste mensen vallen in deze fase niet meer af.
  • In fase 4 ga je weer normaal eten om op gewicht te blijven.

Het idee achter deze manier van afvallen is het ketoseproces. Dit proces houdt in dat als je weinig koolhydraten binnenkrijgt, het lichaam het eigen vet gaat verbranden om op die manier voldoende brandstof voor de hersenen te genereren. Voldoende eiwitinname zorgt er daarbij voor dat je lichaam geen spierweefsel gaat afbreken.

Gezonder en energieker
Het eiwitdieet is tegenwoordig een van de meest gevolgde diëten. Een goed voorbeeld van een gedegen eiwitdieet is het Be-Slank plan (https://be-slank.nl/3-fasen-eiwitdieet/). Het is onder andere zo populair omdat dit een van de weinige diëten is waar je geen hongergevoel van krijgt. Het is erop gericht om op een gezonde manier af te vallen. Dus wel voldoende eten én gezond eten, maar zonder met angst en beven op de weegschaal te gaan staan. Je krijgt voldoende voedingsstoffen binnen, wat er voor zorgt dat je je na het volgen van dit dieet energieker, gezonder en fitter voelt. Mensen geven aan dat ze niet alleen zijn afgevallen, maar dat ze ook een stuk beter in hun vel zitten.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply