Blog

Fitness Trainer A Cursus

Functional Fitness wordt een steeds groter onderdeel bij diverse sportscholen. Deze nieuwe trend heeft een steeds grotere invloed op de indeling van de zalen, waarbij ruimte wordt gemaakt om Functional Fitness uit te voeren aan de hand van je eigen lichaam en enkele losse materialen zoals bijvoorbeeld slamballen, battleropes en powerbags. Het is niet voor niets dat deze manier van trainen nu helemaal hot is. De bewegingen die je oefent tijdens de oefeningen zijn gebaseerd op bewegingen die je dagelijks maakt, zodat deze van nature voorkomen tijdens jouw reguliere dag. Hierdoor zijn meerdere voordelen verbonden aan deze vorm van fitness, zoals een positieve invloed op je houding, je spieren en de communicatie tussen je zenuwstelsel en het bewegingsapparaat. Ben je fan van deze methode van fitness en zou je graag anderen warm willen laten lopen voor Functional Fitness? Volg dan de Fitness Trainer A Cursus bij het COI!

Wat houdt de Fitness Trainer A Cursus precies in?

Tijdens deze opleiding ga je niet alleen maar aan de slag met Functional Fitness, je leert tevens hoe je jouw kennis over deze discipline overbrengt aan jouw studenten. De theorie- en praktijkkennis die hierbij horen worden je aangeleerd aan de hand van drie hoofdisciplines:

  • Functional Fitness: je leert hoe je de verscheidene oefeningen en jouw kennis over deze discipline kan overbrengen aan anderen.
  • Huidige trends: door jezelf op de hoogte te houden van de laatste trends weet je precies wat jouw studenten willen beoefenen en op welke manier.
  • Leiderschap: je leert hoe je jouw kennis over Functional Fitness op de beste manier kan overbrengen en hoe je jouw leerlingen gemotiveerd houdt.